Nachtmerries en nachtterrors bij kinderen: een blog voor onrustige ouders

Nachtmerries en nachtterrors bij kinderen: een blog voor onrustige ouders

Welkom op mijn blog, waar ik mijn inzichten en ervaringen deel als expert in slaapproblemen bij kinderen, met een speciale focus op Droomwandelaar sessies. Voor ouders die worstelen met de slaapproblemen van hun kind, biedt deze gids heldere informatie en praktische tips om te helpen.

Wat zijn nachtmerries?

Nachtmerries zijn vervelende dromen die vaak resulteren in angst en stress bij kinderen. Ze komen vaker voor bij kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, maar kunnen op elke leeftijd optreden. Het is vooral belangrijk om op te merken dat als nachtmerries frequent voorkomen bij kinderen ouder dan 12 jaar, het raadzaam is professionele hulp in te schakelen om onderliggende problemen aan te pakken.

Wat te doen bij nachtmerries?

  • Bied comfort en stel je kind gerust na een nachtmerrie.
  • Overweeg een Droomwandelaar sessie, waarbij ik op afstand werk om de diepere oorzaken van deze nachtmerries te ontrafelen en te adresseren.

Wat zijn nachtterrors?

Nachtterrors zijn intenser dan nachtmerries en veroorzaken vaak paniek en angst bij kinderen, die zich deze incidenten zelden herinneren. Ze komen het meest voor bij kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud, vooral bij jongens.

Wat te doen bij nachtterrors?

  • Zorg dat het kind veilig is tijdens een nachterror  en probeer het niet wakker te maken.
  • Handhaaf een consistente slaaproutine om nachtterrors te minimaliseren.

De rol van Droomwandelaar sessies

Al jaren help ik kinderen en hun ouders met slaapproblemen door middel van Droomwandelaar sessies op afstand. Deze sessies duiken diep in de onderliggende oorzaken, zoals stress uit het dagelijks leven, onopgeloste familiekwesties, of zelfs invloeden uit vorige levens.

Wat is een droomwandelaar sessie?

Droomwandelaar sessies vormen een unieke en krachtige aanpak om de slaapproblemen van kinderen op afstand te adresseren. Tijdens deze sessies verbind ik me in de droom met het ‘hogere zelf’ van het kind, waardoor ik kan communiceren zonder de gebruikelijke angst, filters, en blokkades. Deze diepe verbinding stelt mij in staat om rechtstreeks te zien wat er speelt in de innerlijke wereld van het kind.

Deze sessies onthullen vaak thema’s gerelateerd aan de familie, zoals onopgeloste kwesties van de ouders, huidige levensblokkades of zelfs kwesties uit vorige levens en voorouderlijke patronen. Interessant is dat het kind tijdens deze sessie gewoon slaapt en niets merkt van dit proces.

Na de sessie is het aan het kind om te veranderen, geholpen door de bereidheid van de ouders om hun eigen thema’s aan te pakken. Dit proces kan een spiegel voorhouden aan de ouders, waarbij gedrag, conditionering en patronen binnen het gezin aan het licht komen. Als therapeut ben ik toegewijd aan openheid en zal ik alle informatie delen die kan bijdragen aan de harmonie en het welzijn van het kind.

De voorbereiding voor een Droomwandelaar sessie is eenvoudig; ik heb alleen de volledige naam, geboortedatum, en het adres van het kind nodig. Dit stelt mij in staat om de energieën in en rondom het huis te evalueren, omdat de omgeving, of het nu een oud gebouw is met zijn eigen geschiedenis of een nieuwbouwhuis met de energie van recente activiteiten, een aanzienlijke impact kan hebben op de slaapkwaliteit van het kind.

Als u geïnteresseerd bent in een Droomwandelaar sessie en uw kind wil helpen naar een rustigere, vredigere nachtrust, neem dan contact met mij op. Samen kunnen we de nachtelijke uitdagingen van uw kind aanpakken en werken aan een harmonieuzere slaapomgeving.

 

Bedankt voor het lezen over nachtmerries en nachtterrors bij kinderen en hoe Droomwandelaar sessies kunnen helpen. Mijn doel is om elk kind goed te laten slapen. Heeft jouw kind last van slaapproblemen? Dan kan een Droomwandelaar sessie op afstand de oplossing zijn*.

Ik begrijp  hoe belangrijk een goede nachtrust is en streven ernaar elk kind rustige nachten te bieden. Wil je meer weten of een sessie boeken? Neem contact op. Laten we samen werken aan betere slaap voor jouw kind.

 

 

*”Ik heb geen controle over de ouderlijke thema’s, die essentieel zijn en de nachtrust van het kind kunnen verstoren. Ook de ouders moeten deze onder ogen zien en aanpakken voor een harmonieuze slaapomgeving.”

Het bericht Nachtmerries en nachtterrors bij kinderen: een blog voor onrustige ouders verscheen eerst op Mark Schadenberg.

https://www.markschadenberg.com/blog/

Share this post

Geef een reactie


Secured By miniOrange