Koffieshot & powernap: instant energy boost

Koffieshot & powernap: instant energy boost


Koffieshot & powernap: instant energy boost

Alles gaat over balans, iets waar Mark het met Giel Beelen in de podcast Kukuru al eens over had. Zo ook met koffie. Onderzoeken tonen aan dat te veel koffie het inslapen kan vertragen. Bovendien slapen mensen met een hoge gevoeligheid voor cafeïne onrustiger na het drinken van meerdere koppen koffie. Het advies is dan ook om na 14:00 uur in de middag geen koffie meer te drinken om ‘s avonds beter te kunnen slapen. Geloof het of niet, cafeïne blijft namelijk tot wel 7 uur in je lijf rondcirculeren. Maar hoe zit het dan met die energy shot in de ochtend? Kan koffie ook voor je werken? Het antwoord is ja: drink een koffieshot en doe een powernap: een instant energy boost.

Rustig ontwaken

Het drinken van koffie kan je dus zeker een goede energy boost geven. Geen wonder dat mensen in de ochtend geneigd zijn als eerste een kop van het bruine goedje naar binnen te werken. Werkt de koffie op zo’n moment het beste voor je? Mark zegt van niet. ‘Je wordt wakker gemaakt door coristol en je (interne) wekker. Drink je na het ontwaken direct een kop koffie, dan jaag je de cortisol extra hard door je systeem en word je absoluut niet rustig wakker. Mijn advies is dan ook om eerst rustig wakker te worden alvorens een bakkie in te schenken. Zo geef je de tijd aan je lijf om zonder te veel stress aan de dag te beginnen.’

Koffieshot & powernap: instant energy boost

Koffieboost

Na een frisse start van de dag zakt het energiepeil vaak langzaam in. Wat doen velen dan? Die schenken opnieuw een kop koffie voor zichzelf in als energy boost. Maar werkt dit eigenlijk wel zo effectief? ‘Cafeïne heeft tijd nodig om in te werken. Heb je een energy boost nodig, dan adviseer ik om een kopje koffie te drinken en vervolgens een korte powernap te doen. Ik verzeker je dat je met meer energie wakker wordt!’, aldus Mark. ‘Cafaiene heeft tijd nodig om in te werken. Drink een koffietje, doe een powernap en je wordt high energy wakker. En de kunst van een powernap is overgave. Sommige mensen slapen, anderen rusten.’ Kortom een koffieshot en een powernap doen wonderen voor een energy boost. Maar onthoudt dat je na de middag geen (of minder) koffie drinkt. Zo geef je je lijf voldoende tijd om de cafeïne voor bedtijd af te breken.

Het bericht Koffieshot & powernap: instant energy boost verscheen eerst op Mark Schadenberg.

https://www.markschadenberg.com/blog/

Share this post

Geef een reactie


Secured By miniOrange