Hoe jij trauma uit vorige levens nog bij je draagt

Hoe jij trauma uit vorige levens nog bij je draagt


Hoe jij trauma uit vorige levens nog bij je draagt

 

Tijd om het taboe te doorbreken. Ik heb mij regelmatig afgevraagd of ik het idee van vorige levens wel wil bespreken op mijn blog. Het idee van reïncarnatie schrikt vaak nog ontzettend af. Het is voor een groot deel van de mensen vaak te abstract en te spiritueel. Zelf geloof ik ontzettend in reïncarnatie. Ik heb zelf ook veel situaties mogen ervaren die mij persoonlijk veel hebben geleerd over mijn vorige levens. Dit wil ik graag met jullie delen. Omdat ik geloof dat bewustzijn over jouw vorige leven je ontzettend waardevolle inzichten kan geven in je huidige leven.

Allereerst, het feit dat wij niet meer geloven in een leven na de dood is een trend die tot stand is gekomen sinds de wetenschap de overhand heeft genomen in de samenleving. Alles moet tegenwoordig tot op het bot wetenschappelijk bewezen zijn. En hoewel de wetenschap iets prachtigs is, zie ik het leven liever als een combinatie tussen de wetenschap en het wat abstractere deel van het leven. Dat de wetenschap er is betekent niet dat er niet nog dingen bestaan die niet te verklaren zijn. Ook Einstein was ontzettend spiritueel. 

Al eeuwenlang wordt het concept van reïncarnatie besproken in allerlei culturen en religies. Het idee dat de ziel na de dood voortleeft en opnieuw geboren wordt is door de geschiedenis heen niet iets vreemds. Het wordt gezien als een proces waarin de ziel zich blijft ontwikkelen tot er volledige verlichting bereikt is. Onbewust draagt jouw ziel alle ervaringen die het heeft meegemaakt in vorige levens nog met zich mee. Zo zie ik ook regelmatig in sessies dat traumatische ervaringen in vorige levens nog invloed hebben op het huidige leven van de ziel. 

Hoe je trauma uit vorige levens herkent

Trauma uit vorige levens kan in ons huidige leven in allerlei verschillende vormen tot uiting komen. Vaak heb je een soort instinctieve weerstand voor iets. Dat kan een fobie zijn, een angst of je ervaart lichamelijke klachten tijdens bepaalde situaties. Je ziel herkent op dat moment de situatie en omdat dit de vorige keer tot problemen geleid heeft zal je instinctief al terugdeinzen.

Een simpel voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een irrationele angst voor water of zwemmen. Er is in dit leven geen traumatische ervaring aan vooraf gegaan die deze angst kan verklaren, maar toch voel je ontzettend veel weerstand. Het kan dan heel goed zijn dat er in een vorig leven iets is gebeurd dat dit heeft veroorzaakt. Misschien ben je in een vorig leven verdronken, of heb je een geliefde in een situatie waar water een rol speelde. 

Ik wil je graag een voorbeeld geven van wat er een tijdje geleden in een van mijn sessies gebeurde. Ik had een sessie met een jongedame die de laatste jaren steeds meer richting de spirituele kant aan het bewegen was. Haar oma leerde haar van alles over onder andere de helende krachten van kruiden. Zij vond dit zo ontzettend interessant en dook zelf ook nog verder in de wereld van spiritualiteit. Een grote aantrekking tot een bepaald onderwerp kan trouwens ook een teken zijn uit een vorig leven!

Met alle kennis die ze verzamelde begon ze ook andere mensen te helpen. Echter, voelde ze enorm veel angst om naar buiten te treden met de kennis die ze bezit. Dit hield haar ontzettend tegen in haar dagelijks leven. Tijdens de sessie kwamen we erachter dat ze in haar vorige leven hetzelfde beroep had uitgeoefend. Dit werd door de omgeving niet gewaardeerd en daarom is ze toen omgebracht. Haar kennis en manier van helen was niet welkom. De ziel van deze jongedame hield de angst om weer schade te ondervinden nog vast.

Vaak herhaal je bepaalde grote patronen in je levens als het verhaal geen afsluiting kan vinden. Het is niet gek dat zij bijna exact hetzelfde meemaakt in haar huidige leven. De ziel gaat op zoek naar vervulling van de onafgemaakte zaken in vorige levens. Dit is ook precies wat ik zelf heb ondervonden.

Hoe bewustzijn over vorige levens mij heeft geholpen

Toen ik ooit zelf een sessie mocht ondervinden heb ik de kracht van kennis over vorige levens ervaren. Ik heb in mijn tijd bij defensie een raketinslag meegemaakt. De raket die richting onze basis kwam ging ontplofte gelukkig niet. Onder andere dit trauma heeft bij mij ontzettend veel problemen veroorzaakt in mijn latere leven. Mijn lichaam zat vol met trauma. Ik herbeleefde de raketinslag in mijn droom, maar dan vaak met een hele andere afloop. In mijn droom stierf ik, omdat de raket daar wél ontplofte. 

Dit voelde elke keer zo overweldigend, echt en pijnlijk. Alsof ik dit daadwerkelijk zo had ervaren. Tijdens de sessie die ik kreeg kwamen we erachter dat het niet gek was dat ik dit gevoel had. In mijn vorige leven was ik sergeant in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het Ardennenoffensief sloeg er tijdens de nacht een raket in. De scherven die vrijkwamen bij de ontploffing raakten mij in mijn nek en longen, ik overleed terwijl ik aan het vechten was om te overleven.

Hoewel in dit leven de raket niet ontplofte heeft dat moment toch in alles mijn leven veranderd. Zonder die raketinslag was ik nooit slaapcoach geworden en zonder slaapcoaching was ik nooit een erfelijk familietrauma coach geworden. Wil je meer weten over hoe ik deze weg bewandelde? Lees dan hier mijn verhaal.

Het bijna letterlijk herhalen van de situatie zorgde ervoor dat ik deze keer verder kon groeien. Mijn ziel heeft het gevecht nu gewonnen. 

Hoe bewustzijn over reïncarnatie jou kan helpen

Op het moment dat je vorige levens accepteert, doorleeft en afsluit kan je jouw huidige leven positief veranderen en begrijpen. Het helpt ons begrijpen waarom wij bepaalde gevoelens en emoties ervaren of waarom we onszelf steeds in vervelende situaties bevinden. Het helen van wonden uit vorige levens kan je bevrijden van emotionele blokkades en obstakels die de weg naar volledige vrijheid blokkeren. 

Ik help je graag verder deze blokkades te doorbreken. Met mijn sessies waar ik jou help jouw trauma’s op te lossen. Zo kunnen we samen de onafgemaakte zaken van je ziel aanpakken. Samen werken we aan het loslaten van patronen en angsten die jou belemmeren in de groei en ontwikkeling die jij mag maken. 

Klik hier om een sessie of een kennismakingsgesprek in te plannen. En geef jezelf de kans om vrijer, lichter en krachtiger door je huidige leven te bewegen. 

 

Het bericht Hoe jij trauma uit vorige levens nog bij je draagt verscheen eerst op Mark Schadenberg.

https://www.markschadenberg.com/blog/

Share this post

Geef een reactie


Secured By miniOrange